NM i sjakk for barn og ungdom

13.-15. november 2015
Aktivitetstilbud
 

Leos Lekeland er en møteplass for hele familien. Her kan man leke, slappe av, spise og ha det kjempe gøy! Alle våre lekeland har sykkelbaner, rutsjebaner, softballkanoner, trampoliner og mye annet gøy!

 

VilVite - gjør læring gøy
VilVite i Bergen lar deg lære mer om verdenen du lever i på en morsom og underholdende måte. Her kan du snurre kaospendelen for å lære kaosteori, prøve hvor mange hopp det er i en sjokolade, produsere elektrisitet og forsøke deg på oljeboring.

VilVite stiller en rekke spørsmål du finner svar på ved å prøve selv. Hvorfor er det egentlig lettere å løfte når du bruker taljer? Hvordan produseres drivstoff til raketter? Bærer du på farlig avfall uten å vite det? Er det mulig å sveve i luften? Ønsker du å finne svarene på disse spørsmålene er vitensenteret i Bergen stedet.

Det er mye som skjer utenom de faste utstillingene, både visning av 3D-filmer, vitenshow og verkstedsaktiviteter. Sjekk derfor ut arrangementskalenderen før besøket, for å se alle aktiviteter.

 

   

Besøk Akvariet
La barna få oppleve at en fisk er mer enn torsken de får servert på middagstallerkenen. På Akvariet får du nemlig se fisk fra hele verden, i alle former og fasonger. Noen er vakre, mens andre er skumle eller rare der de svømmer rundt i store akvarier bygd opp som en ekte havbunn. 

De fleste dyrene på Akvariet er naturlig nok fisk, men Akvariet i Bergen byr både på pingviner, sjøløver og ikke minst krokodiller. Visste du for eksempel at det finnes 23 krokodillearter i verden? I Akvariet får du se flere, blant annet den lille Dvergkaimanen Ivan. Han har nettopp startet med en aldri så liten krokodilletrening. Ivan løfter riktignok ikke vekter, men har lært seg å dytte snuten sin mot et lite skilt som blir heist ned til han. Da blir han belønnet med "pinkies", små døde musebabyer. Du rynker kanskje på nesen, men dette er virkelig Ivans favorittsnacks.

 

Tur med gondolbanen til Ulriken
Det er morsomt når det kiler i magen. Når du henger i en svevebane, 643 meter over bygatene på vei opp mot toppen av Ulriken, får du virkelig kjenne at det kribler. Den fantastiske utsikten du får opp til det høyeste av "De 7 fjell" er ulikt alt annet. Inne fra de fargerike vognene ser du ned på Bergen by, omgitt av hav, fjorder og fjell.

Vel oppe på fjellets utsiktsplatå finner du den særegne Restaurant Sky:skraperen, som også er det høyeste utsiktspunktet over byen. Her kan du smake et måltid av lokale spesialiteter på fjellets topp, før gondolvognen fører dere ned til byen igjen.

 

   

Ha det morro i Vannkanten – Bergens beste badeland
Med frydefylle gys kaster barna seg nedover vannsklien, som ender i ett av badelandets mange bassenger. De voksne kan velge om de vil hive seg med i leken, eller om de vil nyte stedets egen voksenavdeling. I Relax-avdelingen kan nemlig mor eller far nyte kjærkommen egentid med blant annet boblebasseng, badstu, steambad og stillerom. Dette er for mange et uvurderlig avbrekk i en ellers hektisk ferie, hvor du får mulighet til å nyte en kopp kaffe og lese dagens aviser i fredelige omgivelser. Etterpå kan hele familien samles på "stranden" for et smakfullt energipåfyll.

Uavhengig av når på året du besøker Bergen, er badeland alltid en sikker vinner hos barna. Den superkule Vannkanten ligger ti minutter unna sentrum, med svære bassenger, actionfylte rutsjebaner og boblebad.